Sko 1628 Dame Oransje Adidas 350 Øker 585 Yeezy ikZOPXu
Ønsker du å bli medlem på Kvakk.no? For å hindre spam i forumet krever vi nå at du har en invitasjonskode for å registrere deg som medlem. For å få tilsendt en invitasjonskode, send en e-post til olafmoriarty krøllalfa gmail punktum com eller krice krøllalfa kvakk punktum no, og vi vil invitere deg så raskt vi kan.

Tenkte jeg skulle høre hva dere synes om dette... Er det for mye opptrykk i Donald Duck & Co i dag? Tenker spesielt på Egmont-produserte historier som er ca. 10 år gamle og som trykkes opp igjen i ganske mange numre i løpet av året. Reagerte spesielt på den Santanach-historien som er i ukas DD. Den ble første gang trykket i 1988, og også i 1996. Er det ikke litt for mye med tre opptrykk av samme historie i løpet av 17 år når det finnes så mange andre historier som kunne ha vært i bladet i stedet...

«1

Comments

 • Jeg syntes at de burde nedsette utgivelsesfrekvensen på bladet slik at ikke de trenger og opptrykke så mye pluss at da for de flere kvalitets historier isteden for mange forhastede og nok så dårlige historier.

 • edited November -1

  Tommy skreiv:

  sko Sko Sky resko Sportslige Jari Sn Lloyd lloyd Sporty Herre pUMqSGzV

  Er det ikke litt for mye med tre opptrykk av samme historie i løpet av 17 år når det finnes så mange andre historier som kunne ha vært i bladet i stedet...

  Jeg syntes historier bare skulle trykkes én gang, ikke flere.

 • MikroMidas Sko 1628 Dame Oransje Adidas 350 Øker 585 Yeezy ikZOPXu
  edited November -1

  Tja, var det ikke godeste Barks som mente at det bare var barn som leste bladene, derfor kunne han gjenbruke litt plott og ideer som var 10 år gamle. Det gjorde jo han også mot slutten av sin karrriere på sekstitallet.

  Men hvis en GOD historie står på trykk 3 ganger i løpet av 17 år så synes ikke jeg det er så ille, det er ganske nært Barks sitt estimat på gjenntrykk hvert 10 år. Men det bør ikke være en vane at ALT resirkuleres hvert 10 år.

  Men når det gjelder hva jeg vil ha på trykk så kan jeg ihvertfall spare meg for endel av opptrykkene til fordel for mere VanHorn og Scarpa. To veldig neglisjerte tegnere i mine øyne. Heller alt av dem før bunken snues på nytt igjen med resirkulering

 • Sko 1628 Dame Oransje Adidas 350 Øker 585 Yeezy ikZOPXu
  edited November -1

  MikroMidas skreiv:

  ...hvis en GOD historie står på trykk 3 ganger i løpet av 17 år så synes ikke jeg det er så ille, det er ganske nært Barks sitt estimat på gjenntrykk hvert 10 år. Men det bør ikke være en vane at ALT resirkuleres hvert 10 år.

  Sko 1628 Dame Oransje Adidas 350 Øker 585 Yeezy ikZOPXu

  Helt Enig!
  Santanac er ikke på noen måte av et slikt kaliber at utgivelse 3 ganger i løpet av 17 år kan forsvares.

  Men når det gjelder hva jeg vil ha på trykk så kan jeg ihvertfall spare meg for endel av opptrykkene til fordel for mere VanHorn og Scarpa. To veldig neglisjerte tegnere i mine øyne. Heller alt av dem før bunken snues på nytt igjen med resirkulering

  De to er selvsagt brukbare, men du må ikke glemme Don Rosa oppi dette. Klassikeren "Columbuskartene" burde vært aller aller først på listen over gjenopptrykk - så mye unner du vel vår svenske venner?

 • SvK

  Sko 1628 Dame Oransje Adidas 350 Øker 585 Yeezy ikZOPXu

  edited November -1

  Jeg må si jeg ble ganske overrasket da jeg så en historie fra 1996 i reprint allerede nå. Og da jeg leste Tommy sitt innlegg og fikk vite at historien også stod på trykk i 1988, ble jeg ganske sjokket. Sånt er nesten for en skandale å regne.

  Jeg skjønner rett og slett ikke hvorfor redaksjonen ikke kan gjøre mer som MikroMidas skriver, og trykke ikke tidligere utgitte historier med kjente og populære tegnere. En totalt glemt historie av Antroubs/Lilley og Santanach er jo et helt merkelig valg som reprint flere ganger i løpet av så kort tid.

 • Sånn til vanlig syns jeg redaksjonen burde vente i hvert fall 20 år med å trykke opp en historie. Tre ganger på 17 år er bortkastet, man bør heller slippe til nye historier, historier som ikke er utgitt på norsk, eller "skikkelige" (les:eldre) klassikere. Generelt synes jeg det er for mye opptrykk fra det sene 80-tallet av feks Branca, Vicar, mm. All ære til tegnerne, men ser gjerne at man venter noen år på reprisene.

 • MikroMidas skreiv:

  Tja, var det ikke godeste Barks som mente at det bare var barn som leste bladene, derfor kunne han gjenbruke litt plott og ideer som var 10 år gamle. Det gjorde jo han også mot slutten av sin karrriere på sekstitallet.

  Det var jo fordi Barks ikkje visste betre. Dagens Donald-redaksjon veit godt at over halvparten av lesarane av bladet er over 18 år. Når det gjeld Santanach-historia i nr. 45 er det alt for tidleg å trykka den opp igjen, sjølv om det er ei god historie. Eg meiner at ein bør trykka opp fleire historier frå 60- og 70-talet. For ikkje å snakka om alle dei Barks-klassikarane som det er mange år sidan sist var på trykk. Enkelte har til og med aldri vore gjeve ut i DD.

 • Sigvald skreiv:

  De to er selvsagt brukbare, men du må ikke glemme Don Rosa oppi dette. Klassikeren "Columbuskartene" burde vært aller aller først på listen over gjenopptrykk - så mye unner du vel vår svenske venner?

  På lista over gjenopptrykk kan den godt stå høgt, sjølv om det er mykje eg håper vi får sjå lenge før den. For det første fordi eg heller vil ha **eldre** historier i gjenopptrykk, gjerne seriar som er eldre enn eg er sjølv forsåvidt, og for det andre fordi eg rett og slett ikkje synest at «Columbuskartene» er ei så veldig god historie.

  Men uansett kva ein set øvst på lista over gjenopptykk, har MikroMidas eit svært godt poeng i at til dømes Scarpa og Van Horn har skrive _massevis_ av //fantastiske// historier som aldri har vore utgitt i Skandinavia. Nei, la oss starte med dei, så tar vi gjenopptrykka når vi har gått tom for uutgitte juveler. Sjølvsagt vil alle som synest at Columbuskartene er ei fantastisk historie argumentere for at det same bør gjerast med den i Sverige, men ærleg talt synest eg at det er svenskanes problem. Historia kjem garantert om nokre år i Hall of Fame, og eg er overbevist om at dersom svenskene føler at dei vil ha ut denne historia tidlegare, er det garantert mange punkt i prosessen rundt samansetjinga av historier for komande blad der svensk redaksjon får sjansen til å uttale seg. Så eg veljar å la dei bekymre seg for denne historia, så kan **vi** heller med godt samvite krysse fingrane for å få ut gode historier som aldri har stått utgitt i Skandinavia i det heile tatt.

  (men eg må ærlig innrømme at svenskane får gitt ut den historia snart slik at vi kan byrja å slippe at Sigvald trekker den fram i annakvart innlegg.)

  Herre 2015 Superstar Sko DameHerre 80s Mote Camo Adidas Sneaker stQdrhC
 • edited November -1

  Sigvald skreiv:

  Klassikeren "Columbuskartene" burde vært aller aller først på listen over gjenopptrykk - så mye unner du vel vår svenske venner?

  Faktisk kan jeg godta at svenskene får trykket denne historien i sitt Kalle Anka, men det har da **INGENTING** med ett eventuellt norsk gjennopptrykk å gjøre.
  Jeg vil ikke se denne historien i norsk gjentrykk før **ALLE** VanHorn og Scarpa historiene har stått på trykk i Norge. Ett eventuellt opptrykk av historien i hall of shame som skal være kronologisk holdes utenfor vanlige gjenopptrykk og godtas fra min side. Dette er min subjektive smak/mening og det er ingenting du kan gjøre for å forandre på det.

  6 WheatGetInspired Timberland inch no Premium jSVqGLzUMp
 • edited November -1

  Den ideelle løysinga frå norsk ståstad hadde vel vore om svenskane hadde fått sine columbuskart medan dei same sidene i det norske/danske vekebladet hadde blitt brukt til ei anna historie.

  Kanskje ei av desse?
  http://coa.inducks.org/comp2.php?code=&showimage=on&imageVisu=&keyw=&keywt=i&exactpg=&pg1=21&pg2=27&bro2=&pagel=l&pagelx=n&hero=&xapp=&xa2=&creat=RSc&art=&ink=&writ=&plot=&pub1=&pub2=&znno=on∂=&ser=&xref=&xrefd=&repabb=&repabbc=au&vpages=on&vtitle=on&vhero=on&vart=on&vpubdate=on&vdesc2=on&vdesc=uk&vno=on&sort1=auto&sort2=none
  (søket begrensa til berre dei historiene som er på cirka mange sider som Columbuskartene)

  Eller eit par av desse, kanskje?
  http://coa.inducks.org/comp2.php?code=&showimage=on&imageVisu=&keyw=&keywt=i&exactpg=&pg1=9&pg2=&bro2=&pagel=l&pagelx=n&hero=&xapp=&xa2=&creat=WVH&art=&ink=&writ=&plot=&pub1=&pub2=&znno=on∂=&ser=&xref=&xrefd=&repabb=&repabbc=au&vpages=on&vtitle=on&vhero=on&vart=on&vpubdate=on&vdesc2=on&vdesc=uk&vno=on&sort1=auto&sort2=none
  (Van Horn har jo ikkje nokre LANGE historier som ikkje er gitt ut her til lands («The Black Moon» på 21 sider, som er ei vanvittig god historie, er eg heilt sikker på at har stått i eit uindeksert Mikke Mus-hefte, så den er altså utgitt her til lands (for all del, mange har gått glipp av den, så eg ser den gjerne igjen)), men ein kunne vel slenge saman eit par historier, så er vi glatt oppe på same lengde som Columbuskartene)

  Sjølvsagt har dette forslaget ein svær feil, og det er at dersom vi får gitt ut ei av desse historiene i Noreg og Danmark, har vi plutseleg ei NY historie som ikkje er utgitt i Sverige, og då er vi nøyaktig like langt. :-)

  ----------

  Eit kompromiss kunne kanskje vera nettopp «The Black Moon» - den ER jo utgitt i Skandinavia før, men i eit hefte som ikkje har så mange lesarar. Så eit opptrykk av denne historia i Noreg og Danmark, pluss tre sider med fyllstoff, medan svenskene kunne få «Columbuskartene». Slik hadde svenskene endelig fått denne Don Rosa-historia si, men teknisk sett utan å gå glipp av ei tidlegare uutgitt historie, medan vi som har lest Columbuskartene før kunne kose oss med ein fantastisk Van Horn-klassiker som er ukjent for dei aller fleste.

  http://coa.inducks.org/story.php/x/D+92207

 • Olaf Solstrand skreiv:

  Den ideelle løysinga frå norsk ståstad hadde vel vore om svenskane hadde fått sine columbuskart medan dei same sidene i det norske/danske vekebladet hadde blitt brukt til ei anna historie.

  En grei tanke, Olaf!
  I så fall ville jeg foreslått Barks-klassikeren: "Fantomet i Notre Duck" (1965) som, så vidt jeg vet, ikke er utgitt i fullstendig utgave i sitt riktige format i Skandinavia.

  Sko 1628 Dame Oransje Adidas 350 Øker 585 Yeezy ikZOPXu
 • Sko 1628 Dame Oransje Adidas 350 Øker 585 Yeezy ikZOPXu
 • edited November -1

  Kvifor er det så viktig korvidt den er utgitt i ein eller tre delar? OK, Barks er kongen, men ærleg talt vil eg heller sjå noko litt sjeldnare enn ei historie som er utgitt fire gonger i Noreg tidlegare, tre av dei i vekebladet og den siste av desse i 1996. Vi tok vel ingen skade av å få historia i tre deler?

 • Jeg fikk fantomet i Notre Duck i seks/syv års gave over tre episoder. Tok aldri skade av det. Men hvorfor kan ikke alle svenskene som vil ha denne Colombuskartene historien bare invadere norske og danske bruktbutikker og kjøpe den der. Kan ikke du Sigvald samle sammen alle brukte eksemplarer i Norge og sende til Sverige. Det er min løsning på denne etterhvert meget betente saken.

 • Classic RødNeon Reebok Herre SvartHviteCold Sko GråCanton Rapide b7gvYymIf6
  edited November -1

  Jeg synes ikke opptrykk skal gjøres oftere enn hvert 20. år. Uansett hvem som har laget serien.
  At svenskene ikke har fått Colombuskartene ennå, bryr meg midt i ryggen. Jeg vil ikke ha den på nytt på mange år.

 • EinherjeSko 1628 Dame Oransje Adidas 350 Øker 585 Yeezy ikZOPXu

  Hvorfor kom nå ikke Colombuskartene ut i Sverige da den kom ut i resten av Norden? Tenkte de, "Dom tryckar vi upp igjen när normannerne gjör så, for dom tryckar jo upp so ofta at vi inte hinner sakna det als."

 • Sko 1628 Dame Oransje Adidas 350 Øker 585 Yeezy ikZOPXu edited November -1

  Hvis der er noget jeg vil have genoptrykt er det helt klart også Scarpa og William Van Horn, men tegnere som Tony Strobl, Al Hubbard, Poul Murry/Carl Fallberg,Walt Kelly, Floyd Gottfredson og en hel masse af de gamle fra den pure ungdom af Disney synes jeg helt klart har førsteret til at blive genudgivet. Men måske er det bare min mening. Og ja, hvorfor lige genoptrykke Santanach, og så lige den her historie? Han er ikke den bedste, men hvis de absolut skulle gøre det, kunne redaktionen da have valgt en historie der bare var lidt bedre.

 • Sko 1628 Dame Oransje Adidas 350 Øker 585 Yeezy ikZOPXu olafmoriarty
  edited November -1

  Einherje skreiv:

  Hvorfor kom nå ikke Colombuskartene ut i Sverige da den kom ut i resten av Norden? Tenkte de, "Dom tryckar vi upp igjen när normannerne gjör så, for dom tryckar jo upp so ofta at vi inte hinner sakna det als."

  Nei, dette var faktisk tilbake på den tida då ingen av historiene til Don hadde blitt gjenopptrykt enno. (ooh, nittitalsnostalgi)

  Norske og danske blad kom i ei periode på 1990-talet ganske ofte ut med ekstrahefter, og desse heftene kom ikkje ut i Sverige (nøyaktig kvifor aner eg ikkje). «Columbuskartene» stod i eit slikt hefte, og blei difor ikkje utgitt på svensk. Historia stod rett og slett i den delen av Donald-bladet som ikkje blir utgitt i Sverige.

  «Columbuskartene» var ikkje det største problemet som kom ut av dette. Det medførte ein annan Rosa-relatert situasjon som eg synest at svenskane nok burde ha rydda opp i: Heftet som innehaldt dei to første delene av Skrue McDucks Liv og Levnet kom heller ikkje ut på svensk. Det medførte at då Sverige blei introdusert for Skrue McDucks liv og levnet, blei dei kasta rett inn i episode tre. Eg forstår at dette ikkje var lett å løysa for den svenske redaksjonen, dette var jo før Don byrja å skrive historiene sine i 1-part- og 3-part-versjon, så ei av desse historiene var rett og slett for lang til å gjengi i bladet, men eg synest, uavhengig av kva eg synest om eit verk, at alle redaksjonar bør gjera sitt beste for å få gitt ut kapitla i rett rekkefølgje (og eg ber om at ingen trekker fram denne filmheksalogien til George Lucas som eit eksempel på det motsette her -- den er eit *unntak*). Så akkurat det vil eg seie er eit større problem med denne ekstrahefteperioden enn Columbuskartene, som dei strengt talt klarer seg utan.

  «Den siste av McDuck-klanen» og «Mississippis herre» er forsåvidt ikkje utgitt i Kalle Anka & C:o enno. Historiene blei dog utgitt i bokform i Sverige nokre år etterpå, i «Skrue McDucks Liv og Levnet», som er grunnen til at vi aldri ser Sigvald reagere på dette.

  Historia «Kong Krøsus' skatt», som forsåvidt var gitt ut på same måte i Noreg og Danmark (eit ekstrahefte), kom ut som ei fortsetjingshistorie i Sverige fordelt over tre blad.

 • edited November -1
  Gilmore svart Ryddesalg Clarks Lær Menn Blonder Snøresko 3q45ARLj

  Takk for en grei og forståelig redegjørelse. Man lærer noe nytt hver dag...

  (I går lærte jeg at man ikke skal klappe en hund som brenner.)

 • Løpesko Svart joggeskoMiinto og DameOnLøpe no Cloud uFTcK3l1J
  edited November -1

  MikroMidas skreiv:Nike Price ShoesBest Guarantee DICK'S at Training 8nOmNvw0

  Men når det gjelder hva jeg vil ha på trykk så kan jeg ihvertfall spare meg for endel av opptrykkene til fordel for mere VanHorn og Scarpa. To veldig neglisjerte tegnere i mine øyne. Heller alt av dem før bunken snues på nytt igjen med resirkulering

  hear hear. van horn er et geni.

Sign In or Register to comment.

Hei sveis! Ja, her ser du meg! Er du ikke glad for å treffe meg?

Det ser ut som om du er ny her. Om du vil kome i gong, trykk på ein av desse knappane!

Logg inn Bli medlem
Sko 1628 Dame Oransje Adidas 350 Øker 585 Yeezy ikZOPXu
 • Categories
 • Recent Discussions
 • Aktivitet

Categories

 • All Categories 3.8K
 • Donaldisme 3.8K
 • Bruktbørsen 38
Har du lest forumreglane?

 

Forumløysing av Vanilla

© Kvakk.no 2019 | Headerbiletet er basert på eit foto av stock.xchng-brukaren Archbob